Chocolatechip-caramel-pecan Cheesecake

Det er snart 20 år siden jeg fikk denne kaken servert i USA første gang. Hvilken orgie! Og den får meg til å skjønne at Norge er blitt mye rikere på disse årene. Javisst er kaken kaloririk, nå som da. Men ikke lenger like skrekkinngytende syndig. 2 pakker Philadelpia-ost? Pytt, det har vi råd til i en kake. Og velassorterte kolonialforretninger har fått chocolate chips – og selv de billigste kjedebutikkene fører kokesjokolade med 70% kakao. Ikke en kake å lage ofte, dette. Men iblant. Den ligner ingen andre.

5 dl kjekssmuler (Kornmo eller Digestive, f eks)
6 ss smeltet smør

400 gram karameller
1,5 dl ”evoporated milk” (eller Vikingmelk, eller 50/50 melk/fløte)

100 gram pecannøtter

500 gram Philadelphia-ost Original (ikke light-variant)
1,25 dl sukker
1 ts vaniljesukker
3 egg
125 gram Nestle-Tollhouse Semi-sweet chocolate chips eller tilsvarende med finhakket kokesjokolade, minst 70% kakaoinnhold

Smuler og smør blandes, trykkes ut i rund springform med diameter 24-26 cm. Lag en kant på 1,5 cms høyde langs formen. Forstek bunnen 10 min ved 180 grader, midterste rille.

Smelt karamellene i oppvarmet melk, rør til oppløst, hell blandingen på kjeksbunnen. Strø grovhakkede nøtter på.

Rør osten jevn med sukker og vanilje, rør inn et egg av gangen. Smelt sjokoladen i vannbad, rør den inn i ostekremen. Legg ostekremen med skje over karamell/nøtter (med skje fordi karamell og nøtter da ikke ”sklir”). Stek på midterste rille v 180 grader i 40 minutter. Skjær med kniv langs kanten, avkjøl i formen. Oppbevares i kjøleskap, men NB! Må romtempereres i 1 time før servering, ellers er karamellen beinhard.

Om detenemeddetandre

1964. Norsk. Liberal idealist som stemmer Høyre. Er fra landet, bor i byen. Jobber med rekruttering. Mener noe om det meste. Tenker, leser og lager mat.
Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Uncategorized og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s