Gul glede – risotto med kantareller

Når det er blitt skikkelig høst, med mørke og regn og sikre utsikter til nok en vinter – da må solid trøstemat til. Og siden risotto er all trøstemats mor, og sopp hører høsten til, så gir kombinasajonen seg selv. Skogen bugner av kantareller i år. De gule er på hell, men høstkantarellene er tallrike! Ut og plukk, og i verste fall finnes de i butikken.

Med steinsopp er dette en italiensk spesialitet – risotto porcini – men kantarellene kler kombinasjonen safran/parmesan utmerket. Og velduftende, gullgult og vakkert blir det…. nyt….!

Til to personer: Finhakk en liten løk og en hvitløkskløft, surr det i olje i stekepanne på lav varme. Ikke bruk en trang kjele – stekepannen sørger for riktig avdampning for korrekt resultat. Tilsett 1/2 liter sopp, surr litt til, tilsett 2 dl arborio-ris, rør rundt, surr til risen er blitt oljeblank. Ha over 1/2 glass hvitvin. Tilsett litt knust safran, 1/2 ts knust, tørket oregano og en grønnsaksbuljongterning.

NÅ begynner jobben. Ha en kjele kokende vann på platen ved siden av, og tilsett øse for øse i risottoen, la det koke nesten tørt mellom hver øse, og rør hele tiden. Risen suger kraftig med vann – regn med 20 minutters røring. Smak. Når risen er gjennomkokt og risottoen passe saftig (som risgrøt, litt tynn), tar du pannen vekk fra platen og venter et minutt. Da har du i 50 gram revet parmesan og en smørklatt, smak evt. til med salt og pepper, og server pronto.

Litt rødvin til – og høsten er til å holde ut…

Reklamer

Om detenemeddetandre

1964. Norsk. Liberal idealist som stemmer Høyre. Er fra landet, bor i byen. Jobber med rekruttering. Mener noe om det meste. Tenker, leser og lager mat.
Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s