Bollekringle – hveteboller i festform!

Jeg har alltid vært uhyre glad i boller. Mannen introduserte meg for sin barndoms «bollekringle» – vanlige boller, men satt såpass tett sammen på stekebrettet at det blir en sammenhengende kringle – eller kake. Med melisglasur på ser den festfin ut – og selv når den serveres naturell ser den vesentlig morsommere ut enn ordinære hveteboller. Den holder seg dessuten saftigere. Min vanlige bolleoppskrift er både superenkel og god:

Ha i en bolle:

  • 550 gram hvetemel
  • 110 gram sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 pose tørrgjær

Bland dette. Smelt 50 gram smør, tilsett 350 gram melk og varm det opp til 37 grader. Ha dette over i bollen med de tørre ingrediensene, rør det såvidt sammen. Dekk bakebollen med plast. La heve til dobbel størrelse, rør rundt i deigen på ny, tilsett litt mer mel hvis den er veldig fuktig. La heve til dobbel størrelse på ny. Ha på melet bakebord, del i ca 20 emner, rull til boller, og sett disse med ca 1 cm avstand mellom bollene i sirkelform på et stekebrett dekket med bakepapir. Dekk til med plast, la heve til dobbel størrelse. Stek midt i ovnen ved 220 grader i ca 15 minutter – til de ser pent brune ut. Pensle bollene umiddelbart med melk, og dytt kringlen over på en rist for avkjøling. Melisglasur er valgfritt. Hemmeligheten med boller er som alltid at de smaker best nystekte! Vel bekomme!

Reklamer

Om detenemeddetandre

1964. Norsk. Liberal idealist som stemmer Høyre. Er fra landet, bor i byen. Jobber med rekruttering. Mener noe om det meste. Tenker, leser og lager mat.
Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s