Juletrehogst

 Juleforberedelsene har gått sin gang, med pynting, baking og innkjøp av gaver. Snart er vi i mål! Stressfylt kan det være – å fly rundt i folksomme butikker på hodeløs jakt etter «noe»… 

Da er dagens opplevelse noe helt annet! Svigermoren min har hytte på fjellet med gran på tomten, og idag hadde mannen og jeg juletreoppdrag! Og det ble den mest stemningsfulle førjulsdagen man kan ha.

Koselig biltur i morgentimene – et geskjeftig ekorn reddet seg helskinnet over E18 i Asker! Videre gjennom vintereventyrlandskap til hytta. Bomveien var ikke måkt de siste par kilometrene. Frem skulle vi, og jeg gikk foran og holdt kontroll på høyre veikant, mens mannen kjørte bilen etter mine anvisninger i 30-50 cm snø. Gøy! Kaffe og knekkebrød i hytta før trefelling.

Treet som i høst under «blinkingen» så akkurat passe ut, viste seg å være kolossalt. Å hogge det er en ting – å buksere 4 meter grantre opp fra dalen i bunnløs nysnø er noe litt annet. Men opp kom vi, som gode venner og vel forlikte.

Og et par timer senere var treet vel plassert i svigermor Karins stue – nå skal det få tørke litt, før det pyntes – og så er det jul…  

Reklamer

Om detenemeddetandre

1964. Norsk. Liberal idealist som stemmer Høyre. Er fra landet, bor i byen. Jobber med rekruttering. Mener noe om det meste. Tenker, leser og lager mat.
Dette innlegget ble publisert i Hverdagsopplevelser og merket med . Bokmerk permalenken.

2 svar til Juletrehogst

  1. Anniken sier:

    Fantastisk, og takk skal dere ha. Jeg gleder meg til å feire jul i et hus med fire meter høyt juletre. fra Blefjell. : )

  2. sveinoveisaksen sier:

    Underholdende og morsom lesning, dette her, om en familie som ikke ser grenser. Juletre på fire meter!
    Ingen skal i hvert fall komme og si at det ikke er høyt under taket i Røil-familien…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s